Hai să mai omor repede tastele cu o prostioară care m-a distrat zilele trecute în supermarket de se uita lumea la mine ca la extratereștrii. (să nu zic nebuni că unii, nu dau nume, abia așteptă să comenteze :)) Despre ce e vorba. Ei bine, este o dilemă. O nelămurire, o ceva. Este Superman. 🙂 Nu, nu este Superman. E dilema chinezească.

Cum adică dilema chinezească? Hai sa va spun, iar voi să trageți concluziile. Mergi în Grecia. Și-ți iei un suvenir de pe Acropole. Ca să știe familia că ai fost acolo. Te uiți pe spate, made in China. Te duci la Mănăstirea Neamț și vrea nevasta o iconiță drăguță. Ce scrie pe spate? Made in China și chipurile Sfințită loco. Te duci la Horezu să-ți iei o oală de lut, tradițională, să faci sarmale în ea, și să ai o amintire de la cei mai buni meșteri olari din România. Dar ce scrie pe spate? Of course my horse, made în China. Da, da, majoritatea chestiilor care se vând la Horezu sunt chinezești, din pacate.

Și te duci vere la supermarket să-ți iei și tu o varză chinezească. Că e tare bună la salate. Și ce scrie pe etichetă? Șoc și groază. Țara de proveniență, Olanda. Olanda? Căi cum măi fraților consumatori de orez? Toate suvenirurile, toate țoalele, toate electronicele, etc, etc se fac în China, iar varza chinezească în Olanda? Ceva nu este în regulă. Este strigător la cer. Eu vreau să rezolvați urgent asta. Acum nu mai pot dormi. Oare varza chinezească să nu fie de fapt chinezească? Să fie doar așa, sub acoperire? Să fie o mega tulipă? OMFG!!!

Este inpardonabil ce se întamplă fraților. Este o conspirație mondială!!!

Aștept răspuns!!!