Lume lume, ia aminte si apropie-te!!! Cel mai mare eveniment cultural din Calarasi din ultima suta de ani!!! Primul spectacol de Jazz  din urbea noastra prafuita. Lasand gluma la o parte,  asa a si fost.

Dar sa incepem cu inceputul. (Când zicem dar 64, zicem plebicist, când zicem plebicist, zicem 64… 🙂 il stiti, Farfuridi). Primesc eu un mesagiu pe feisbuc cum ca daca vreau o invitatie free la un concert slesh vernisaj. Hm, pai cum sa nu, free imi place. Si iau eu in serios treaba si citesc. In data de … la ora de … va avea loc vernisajul expozitiei CHIPURI SI SEMNE, urmat de un concert EXTRAORDINAR, NEMAIVAZUT de Jazz!!!

Pictura si muzica buna, orcand! Plus ca si gratis. OMFG!!! asta e de mine. Sa nu se mai planga lumea ca la noi in oras nu se intampla nimic. Pictorul, Ion Salisteanu (nu e calarasan, e ploiestean), trecut in nefiinta la inceputul anului, are un palmares impresionant. Peste 4000 de lucrari expuse in circa 200 de expozitii. Talentat, ce sa zic, cel putin asa am vazut eu. Concertul de jazz si el e cu poveste. E sustinut de Toma Dimitriu – pian (il stiti de la copiii spun lucruti traznite, cu Iantu) care canta la Calarasi impreuna cu Michael Acker – bas si cu invitatul sau din Australia, Eamon Dilworth – trompeta. Pustiul de 18 ani este nepotul pictorului.

Niciunul dintre jazzmani nu e trecut de 30 de ani, insa talent e cu carul. NU am mai ascultat de mult asa concert. Multa improvizatie cu bun gust. Muzica de calitate. O seara petrecuta cu folos. Au dat si vin la un moment dat. M-am abtinut. Dar m-am premiat cu o vodka dupa. (una poate doua. Absolut 🙂 )

Maine e iar zi mare pentru Calarasi. E plin de sesiuni stiintifice. Sigur ma strecor macar la una dintre ele si poate va povestesc. Cercetatorii sunt baieti de gasca, dar beutori de bere. Ce le-o place frate la amarala aia?