Cu ocazia returnării de prin coclaurile anuale, am descoperit că am avut un păzitor de nădejde în casă. 🙂 Mic, dar energic. Adică a reușit să transforme bucătăria într-o zonă de război. Mnealui, în nemernicia lui, ca un  câine șoarece turbat a ros tot ce se putea roade 🙂 și ne-a lăsat amintire o mulțime de bobițe :).

mousePăi dacă așa a vrut, atunci război să fie. Psihologic mai ales, pentru că se juca cu nervii noștri și evita toate capcanele pe care i le întindeam. Când am văzut asta, ne-am gândit că nu ar fi rău să ne antrenăm un pic și ne-am apucat de jucat Risk, un adevărat joc de strategie care te învață cum să domini lumea 🙂 (animală). Odată terminat antrenamentul, cu ochii umflați de nesomn, că am jucat toată noaptea, am trecut la faza a doua, adică îndesirea și diversificarea tipurilor de capcane.

Șoarecele rezistă …

Atunci am trecut la războiul de gherilă, adică am procedat la descoperirea cuiburilor din junglă bucătărie și anihilarea lor, am otrăvit fântânile și am ars ogoarele (și am creat un precedent pentru importuri din China).

După o săptămână …

Ieri luam timid micul dejun pe un colț te masă, cu restul mâncării în poală de frica contaminării 🙂 și asistam la mișcările dezinvolte de trupe ale dânsului (foșnete și tropăieli), gândindu-mă că ar trebui să luăm în serios ideea mutării bucătăriei în sufragerie, adică repliere strategică. Războiul părea pierdut. Trupele inamice formaseră un cap de pod. Acum nu mai rămânea decât să aparăm restul de teritoriu strămoșesc.

Însă cuceritorul a uitat ceva,că:
în casa asta, râul, ramul,
Mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este,
Duşmănit vei fi de toate, făr-a prinde chiar de veste;
N-avem oşti, dară iubirea de moşie e un zid
Care nu se-nfiorează de-a ta faimă, Șoricid!

După cum spunea și poetul, cuceritorul a prins cursj și s-a muiat. A devenit deglijent și …. și ….

VICTORIE!!!

Am recucerit bucătăria !!!!

Bine, mi-a fost milă să ucid prizonierul, așa că l-am abandonat departe de casă, cu speranța că nu o să se mai întoarcă. Acum Cris a rămas acasă pentru reconstrucție, pentru că războiul a fost greu și urmele trebuiesc șterse pentru a ne putea bucura de reîntregirea ținutului strămoșesc.

A raportat soldat Meleacă, proaspăt lăsat la vatră 🙂