Ne-am facut de ceva vreme un obicei. De fiecare data cand mergem la mare (marea noastra romaneasca), eu si Cris ne cumparam revista Rebus. Antica revista Rebus. Si de fiecare data nu reusim sa o completam la mare datorita vantului, nisipului, marii si altor ispite despre care nu e cazul sa discutam aici :).

Deci, sa revenim la matusalemica revista Rebus. Zilele trecute, am ramas timp de cateva ore vaduvit de net (OMFG!!!). Asa ca ce sa fac. Am deschis revista si am inceput sa rezolv un careu „Despre istorie si istorici …”. La 10 orizontal ce gasesc: „Inginer si om politic roman, fost presedinte al Romaniei. Se inscrie in tematica noastra cu lucrarea -Momente de istorie-(Ion)”. Care Ion? Iliescu, cine altcineva. Sa imi vina sa innebunesc.

Inteleg ca cei care concep careurile au sute de ani si imi pun definitii de genul tanara actrita de succes care a jucat in filmul rusesc „Tanara Garda” in 1948 sau poet indian care a publicat 7 poezii pe zidurile Bombay-ului, dar Iliescu? Nu aveam si noi istorici mai buni, mai cunoscuti, mai vechi (ca sa fie in asentimentul revistei)? Sau poate ca el este marele, imensul acar al istoriei noastre si noi nu stim inca nimic. Macar la 11 orizontal definitia era simpla, „Harapnic”. Oare era harapnicul lui Iliescu?