Eeeei, bine v-am gasit mai badisori si badisoare. Sper sa va gasesc  bine, ca azi a fost zi cu mancat gratis, contra unui pupat si-o urare de sa-ti fie numele iubit, ca ce foame mi-era … :). Bun. Pe asta am zis-o, insa, nu despre Mihaiele si Gabriiele voiam sa tainuiesc. Oful meu e altul si are legatura cu iesemesul. Ca nu-mi iese din cap.

Dar sa o iau cu inceputul. Intr-o zi, stateam eu si ma gandeam ca un card de credit e bun la casa omului. Ca nu stii cand face masina partz si ramane fara benzina, iar tu ai zero cash in buzunare si sperante de refill tocmai peste o saptamana. Sau vine matusa ta preferata din strainatate (ce buna ar fi una, asezata la casa ei, fara mostenitori si cont gras, iar tu sa fii febletea ei) iar tu nu ai niciun leut prin buzunare sa dai o cafeluta, o biscuite …, etcetera si ciocanul. 🙂

OK, gandul odata gandit urla-n cap ca trenul, trebuie sa-i gasec o gara, ca altfel se instaureaza anarhia. Si numai bine pica o chemare la Bucutulesti. Imi fac treburile de servici constiincios, ca de, adeverinta de salariu de aici vine. Cum am terminat, tup la banca (nu dau nume, persoana importanta, cu card dragutz de cumparaturi :)) Am buletin, am adeverinta, am, am, am… Am si credit pe numele nevestii cu ditamai asigurarea pentru el in caz de orice. Imi fac si eu asigurare in caz de alea alea, ca umbla disponibilizarile ca moartea prin ciuma.

Si azi … surpriza doamnelor si domnilor!!! Primesc un esemes. „Va informam ca solicitarea emiterii unui card a primit aviz negativ”. Da ce ma vere, e timida banca de imi da esemes? Sau daca nu sunt bun de plata nu contez? Primeam si un telefon cu taxa inversa, ca nu sunt zgarcit. Da asa ma uit ca prostu la telefon. Esemes. Zici ca suntem in clasa a doua si ne e rusine sa vorbim fete cu baieti si ne bagam biletele prin buzunare unii altora. ESEMES. Si cica daca vreau detalii sa sun la un numar dinala cu 0800 xxx.

Am mai patit o rusine dinasta acum vreo 4 ani, cand am primit refuz la un credit pe motiv ca sunt impertinent. (motivul refuzului l-am aflat dupa multe urlete la telefon) Cica am stresat operatoarea pentru ca i-am spus ca nu e in stare sa citeasca o carte de munca.  Si aveam dreptate bai nene. Chiar nu era. Dar ea cu mana ei mica si alba s-a razbunat. Impertinentii nu au voie in banca lor. Doar cei cu personalitate evitanta. Urdurosii care inghit orice. Ei au pierdut, alta banca a castigat. Dar sa trecem si peste asta.

Nici nu stiu cum sa ma simt, afectat, nervos, indiferent … Da de ce am fost refuzat? Dupa o autoanaliza mai profunda, asezat comod pe canapea, am ajuns la concluzia ca as fi fost periculos. Cum l-as fi primit as fi navalit in primul magazin de acadele si as fi urlat: Nobody move!!! I have a credit card and i’m not afraid to use it!!!