NacelaMa bucur ca in Romania inca mai exista oameni care nu se prefac ca muncesc. Cei de la revista Stiinta & Tehnica o demonstreaza luna de luna. NU spun asta pentru ca ii cunosc. Munca lor se vede. Insa cel mai mult ma enerveaza atunci cand vad ca munca nu este apreciata absolut deloc.

In weekend s-au chinuit sa puna pe picioare un experiment unic in Romania.  Ei au lansat cu succes un balon de inalta altitudine, reusind sa stabileasca un record in Romania si in Europa Centrala si de Est, balonul lor urcand pana la 35 304 metri altitudine. (Articolul lor precum si imagini superbe puteti vedea aici)

Dupa cum spuneam, in dimineata de 15 octombrie, balonul a fost lansat si a urcat timp de 108 minute apoi a explodat. Aparatura a fost recuperata in apropierea satului Agaua din Braila, doua ore mai tarziu. Echipa stiintifica a obtinut in premiera imagini nemaipomenite cu Delta si Marea Neagra.

Iar acum sa va spun de ce sunt ofticat. In loc sa promovam astfel de evenimente autohtone, presa noastra (Mediafax, Realitatea si ProTV) a preferat sa popularizeze un eveniment asemanator din Marea Britanie, eveniment care deja era fumat, fiind vechi de o saptamana.

Eu nu inteleg fenomenul. Sper sa imi spuna si mie cineva care este treaba, ca de stiut a stiut toata presa din Romania despre evenimentul romanesc.

Pana sa inteleg ceva, prefer sa nu ii injur. INCA